۱۳۹۴۲۵۲۴_۴۳۸
 

به گزارش تهران پرس، محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در تشریح هشت سال عملکرد سازمان برنامه و بودجه در «کلاب هاوس» اظهار کرد: ماموریت راهبردی و اصلی سازمان، راهبری و رصد توسعه کشور است که این ماموریت باید با مطالعه به انجام برسد. نظارت و ارزشیابی مدیریت در نهادهای کشور نیز جزو وظایف ما بود.

 

وی افزود: باید در چارچوب وظایف از سازمان برنامه و بودجه کشور انتظار داشته باشیم. احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی خود وقت زیادی را از ما کسر کرد.

 

نوبخت به نتیجه رساندن سند آمایش سرزمین در دولت دوازدهم اشاره کرد و گفت: مراحل بررسی این سند از پیش از انقلاب آغاز و امسال به نتیجه نهایی رسید. این نهاد با برنامه ریزی و سند برنامه ششم توسعه در پی رشد ۸ درصدی اقتصاد و همچنین ایجاد یک میلیون شغل بود.

 

وی تاکید کرد: تحریم و بسیاری از فشارها ما را به تدوین بودجه در سایه محدودیت های فروش نفت واداشت و البته شرایط منجر نشد تا حقوق ها و دستمزد ها با مشکل مواجه شوند.

 

نوبخت به بودجه ریزی بر مبنای عملکرد اشاره کرد و گفت: بخش بزرگی از بودجه حقوق و دستمزد است که تخت عنوان بند «و» بدون توجه به عملکرد باید پرداخت شود. البته بودجه عمرانی دستگاه ها و صورت وضعیت ها پرداخت می شود.

 

وی افزود: تمام یارانه پنهان که یک هزار و سیصد هزار میلیارد تومان است را شناسایی کرده و به شورای هماهنگی اقتصادی تقدیم کرده ایم. نه تنها یارانه پنهان مشخص است در این مسیر حتی معافیت های مالیاتی که بالغ بر ۴۰ هزار میلیارد تومان است هم مشخص شده است.

 

تحویل لایحه همسان سازی حقوق بازنشستگان به دولت تا هفته آینده

نوبخت گفت: لایحه همسان سازی حقوق بازنشستگان تا هفته آینده تحویل دولت می شود.

 

این مقام مسئول تصریح کرد: ۱.۲ میلیارد دلار طلب ما از بانک مرکزی است که البته این نهاد نتوانسته ارزها را به ریال تسعیر کند. به معنی نقص و ضعف بانک مرکزی نیست. اینکه ما برای بودجه از بانک مرکزی استقراض می کنیم، کذب است و آقای همتی هم این موضوع را تایید می کند.

 

معاون رئیس جمهور عنوان کرد: ارز حاصل از فروش فرآورده های نفتی امکان تبدیل به ریال نداشته و ما بر همین اساس به مشکل برخورده ایم.

 

نوبخت گفت: هیچگاه هیچ وزیری پشت در اتاق من برای دریافت بودجه ننشسته است. حتی مراجعات مردمی را هم به شنود اختلاف نظرها دعوت می کنم.

 

وی افزود: در سال ۱۳۹۹ اگر بودجه ۵۶۴ هزار میلیارد تومان بود. سهم نفت حدود ۶ درصد و نفت و میعانات گازی ۲ درصد بود. در سال های گذشته هم از صد و چند میلیارد دلار درآمد ارزی به چند میلیارد دلار تقلیل پیدا کرده است.

 

نوبخت بیان کرد: حدود ۹ هزار میلیارد تومان نسبت به منابع دولت کمتر استفاده کردیم. اعتبارات عمرانی ۴۹ درصد افزایش پیدا کرده است.

 

وی افزود: ۲ میلیون شغل در سراسر کشور با راه اندازی طرح های عمرانی ایجاد کردیم.

 

نوبخت به شورای مشورتی اشاره کرد و گفت: شورای مشورتی تشکیل شد و در سطح شهرستان ها هم نظر داشتند. سالی چندبار با هیات رئیسه این شوراها مذاکره می کردم.

 

در انتخاب وزرا رئیس جمهور تصمیم می گیرد

نوبخت تاکید کرد: در رابطه با عزل و نصب وزرا ، شخص رئیس جمهور تصمیم می گیرند و ما وزیری را تحمیل و معرفی نکردیم.

 

محصولات برجام برای بودجه چه بود؟

نوبخت با اشاره به تلاش این نهاد در سال های برجامی گفت: در آن زمان از ثبات و آرامش نرخ ارز و برخورداری بخش خصوصی توانستیم استفاده کنیم. همچنین نرخ دو رقمی تورم را یک رقمی کردیم.

 

وی افزود: با ورود به تحریم ها رسالت دولت تغییر کرد و به سمت بودجه برنامه ریزی شده حرکت کردیم. برای مددجویان به مقدار قابل توجهی مستمری را افزایش دادیم. مستمری ۴۰ هزار تومانی را به ۳۴۰ هزار تومان تا ۹۰۰ هزار تومان برای خانوار ۴ نفره افزایش دادیم. بالغ بر صد و هشت هزار میلیارد تومان برای برنامه های رفاهی هزینه کردیم.

 

مطلقا کاندیدا نمی شوم

معاون رئیس جمهور در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص احتمال کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، گفت: مطلقا کاندیدا نمی شوم و برای بازگشت به دانشگاه روزشماری می کنم و برنامه تحصیلی ‎ام را هم تدوین کرده ‎ام.

 

چرا یارانه نقدی و معیشتی در یک روز پرداخت نمی شود؟

نوبخت در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص دلیل یکسان نشدن یارانه های نقدی و معیشتی و پرداخت آن در یک روز از ماه گفت: به علت اینکه پرداختی یارانه نقدی و معیشتی به افراد متفاوت است، در نهایت برای پرداخت زمان های مختلفی تعریف شده است.

 

وی افزود: طبق گزارش دیوان محاسبات دولت بر خلاف محقق نشدن، مابه التفاوت فروش بنزین که ۳۱ هزار میلیارد تومان بود اما یارانه معیشتی را به درستی پرداخت کردیم.

 

تغییرات جداول بودجه ۱۴۰۰/ مجلس ۵۰۰ هزار میلیارد تومان به بودجه افزود

نوبخت با اشاره به موضوع تغییر جداول بودجه توسط مجلس گفت: بودجه بالغ بر ۸۵۴ هزار میلیارد تومان بود. مجلس ۵۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش داد که در ردیف های مختلف افزود و برخی را بیشتر و برخی را کمتر افزایش داد.

 

او تاکید کرد: مابه التفاوت بودجه اصلاحی مجلس با دولت ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بود که رقم در نهایت به یک هزار و ۲۵۴ هزار میلیارد تومان رسید و ما دخالتی در آن نداشتیم.

 

نمی توانیم با تغییر قیمت مصرف انرژی را کنترل کنیم

نوبخت گفت: ظرفیت فعلی کشور این نیست که از راه اصلاح قیمت انرژی، مصرف را کنترل کنیم. شما مشاهده کردید که در اصلاح قیمت بنزین با یک ناشکیبایی اجتماعی مواجه شدیم.

 

شهدای سلامت و خدمت با اسناد رسمی تایید، شهید اعلام می شوند/ محدودیتی در ثبت شهدا در کشور نداریم

معاون رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: سازمان برنامه و بودجه به دنبال بررسی است و مواردی که مربوط به شهدای سلامت است را با مستندات بررسی می کند و چنانچه مستندات مورد تایید باشد به دبیرخانه این کمیته چهارنفره وزارت بهداشت ارسال و بررسی می شود.

 

وی افزود: با حضور چهار سازمان وزارت بهداشت، بنیاد شهید، سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه نهایی می شوند. در مورد شهدای سلامت محدودیت پذیرش از جنبه منابع را نداریم و تمام موارد معرفی شده به بنیاد را تایید و به عنوان شهدا ثبت نام کردند.

 

با صرفه جویی توانستیم با بودجه ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی کشور را اداره کنیم

نوبخت در خصوص خروجی رشد اقتصادی گفت: اگر رشد اقتصادی که در این تحریم ها و تحمیل ویروس کرونا منفی شد و بعد از مدت ها دو دهم درصد مثبت شد را جزو فعالیت ما محسوب نمی کنند، باید مجدد بررسی شود که با صرفه جویی ها و فشار به بودجه های دستگاه ها توانستیم کشور را اداره کنیم.

 

او گفت: با رعایت و صرفه جویی توانستیم با بودجه ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی کشور را اداره کنیم.

 

نوبخت تاکید کرد: اینکه تورم را تقصیر دولت می دانیم باید توجه کرد که ذخایر ارزی ما تقلیل پیدا کرد اما نرخ ارز افزایش یافت.

 

دولت برای جبران کسری بودجه هیچ استقراضی از بانک مرکزی نکرده است

نوبخت در پاسخ به ادعای مجدد بدهکاری دولت به بانک مرکزی بیان کرد: بخشی از بدهی ها به بانک ها، مختص به افرادی است که طلبکار از بانک ها بودند و بانک ها به بانک مرکزی یا برخی از شرکت های دولتی که به بانک ها بدهکار بوده اند اما مستقیما دولت به هیچ عنوان برای کسری بودجه از بانک مرکزی استقراض نکرده است.

 

وی بیان کرد: یک میلیارد و دویست میلیون دلار منابع حاصل از فروش فرآورده های نفتی مربوط به سازمان برنامه و بودجه را که تسعیر نشد، در چارچوب قانون نزد بانک مرکزی داریم. یعنی بخشی از منابع سازمان هدفمندسازی یارانه ها وصول نشد و ما به دلیل تحریم ها آنها را درک می کنیم.

 

تغییر جداول بودجه، بحث داخلی مجلس است

 

در ادامه این بحث حمید پورمحمدی، معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: از روز اول بررسی بودجه، یعنی از ۱۲ آذرماه تا ۲۷ اسفندماه در کمیسیون های مختلف مجلس حضور داریم و روز پایانی نیز در به صحن علنی می رویم اما رابطه سازمان برنامه با مجلس شورای اسلامی از روز ۲۱ اسفندماه قطع می‌شود تا زمانی که بودجه به دولت ابلاغ شود.

 

او افزود: امسال معاونت قوانین مجلس، جداول بودجه را به سازمان برنامه ارسال کرد و ما اعلام کردیم که تنها جداولی مورد تایید است که توسط رئیس قوه مقننه به رئیس قوه مجریه تحویل داده شود که این کار نیز توسط رئیس قوه مقننه صورت گرفت.

 

این مقام مسئول گفت: اینکه در این فرآیند، آمار و ارقام جداول تغییر کرده یا نه، بحث داخلی مجلس است و ارتباطی به سازمان برنامه و بودجه یا دولت ندارد.

 

دولت از بورس تامین کسری بودجه کرد؟

پور محمدی گفت: دولت ۳۴ هزار میلیارد تومان سهام عرضه کرد تا جلوی رشد بی حد و نصاب بورس را بگیرد و این عمل به سهامداران صدمه وارد نکرد.

 

او گفت: کرونا، تورم وارداتی و تورم انتظاری اقتصاد را با مشکل مواجه کرد که دولت باید وارد عمل می شد. از جمله کارها عبارتند از بازار کالا بود. دولت با سیاست های منقبض پولی، سیاست های مالی را منبسط پیش برد. در بخش هزینه های اولویت بندی کرد. برای کنترل بازار بورس اوراق مالی منتشر و سهام عرضه کرد.

 

پور محمدی تاکید کرد: در گرانی ها دولت با افزایش حقوق ها به جلو رفت و به معیشت عمومی، توان تزریق کرد.

 

این مقام مسئول گفت: دولت ها به طور مستقیم از بانک ها استقراض نمی کنند بلکه از طریق طرح های عمرانی نیمه تمام و پروژه ها نسبت به تامین مالی اقدام می کنند.

 

وی افزود: وقتی طرحی بیش از ۹۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد، قانون گذار اجازه استقراض را می دهد و دولت را مکلف به پرداخت این بدهی در بودجه سال آتی می کند.

 

امکان تجمیع پرداخت یارانه به صورت یکجا نیز وجود دارد

در ادامه بحث پور اصغری معاون رئیس سازمان برنامه بودجه و کشور گفت: یکی از دلایلی که یارانه پردرآمدها به درستی حذف و هدفمندسازی یارانه ها به درستی اجرایی نشد، بانک اطلاعاتی ضعیف در اختیار ما بود. موضوعی که وزارت کار هم در آن دخیل بود.

 

وی افزود: البته که بی ثمر هم نبود برخی از پر درآمدها حذف شدند و یارانه دریافت نکردند.

 

این مقام مسئول در ادامه به دلیل واریز نشدن یکجای هر دو یارانه(نقدی و معیشتی) گفت: این طرح در دست بررسی است و امکان تجمیع پرداخت یارانه به صورت یکجا نیز وجود دارد.

 

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/الف
کد خبر: ۶۵۴۱
۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۷:۱۹
save
email
اشتراک گذاری :
ارسال نظر
captcha