۵۴۴۷۶۸۸
به گزارش تهران پرس و به نقل از شمانیوز، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حالی از پایان بخش عمده‌ای از مسئولیت وزارتخانه تحت مدیریت خود برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات خبر می‌دهد که برخی منابع این ادعا را رد کرده و اقدام وزارتخانه در این حوزه را کافی نمی‌دانند.


رهبر معظم انقلاب در نخستین روز از هفته دولت در ارتباط تصویری با جلسه هیأت دولت تأکید ویژه‌ای بر فضای مجازی و لزوم راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات داشتند.

ایشان با اشاره به اهمیت فضای مجازی در جامعه امروزی، عنوان کردند: «آنچه عرض من است و من روی آن تکیه می‌کنم این است که فضای مجازی بدون اختیار ما، از بیرون از اختیار ما دارد مدیریت می‌شود. بخاطر این است که بنده روی مسأله شبکه ملی اطلاعات این همه تأکید می‌کنم. نمی‌شود این مسأله را رها کرد و می‌بینم که آن اهتمام لازم به خرج داده نمی‌شود».

رهبر انقلاب با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات اجزایی دارد فرمودند: «این اجزا باید در زمان‌بندی‌های مشخص تحقق پیدا کند؛ آدم می‌بیند که تحقق پیدا نمی‌کند، از زمان‌بندی‌ها عقبند؛ یا سیاست‌های اصولی‌ای در زمینه پهنای باند وجود دارد که مکرر ابلاغ شده؛ خب این سیاست‌ها باید رعایت بشود و این‌ها مورد درخواست و تأکید موکد اینجانب است.

مقام معظم رهبری در بخش دیگری از بیانات خود ضمن انتقاد از عدم برنامه‌ریزی مناسب برای واردات کالاهای خارجی و نگاه به خارج برخی مسولان تصریح کردند: «واردات بی‌رویه مسئله خطرناک و مهمی است؛ شنیدم برای واردات یک نوع گوشی لوکس آمریکایی در سال ۹۸ حدود نیم میلیارد دلار صرف شده است؛ البته بخش خصوصی این کار را می‌کند؛ منتها دولت بایستی جلوی این کار را بگیرد».

وزیر ارتباطات اما در جلسه حضور خود در صحن مجلس شورای اسلامی در اوایل هفته جاری از اجرایی شدن بخش عمده‌ای از مسئولیت‌های وزارتخانه تحت مدیریت خود در حوزه شبکه ملی اطلاعات خبر داده است. آذری جهرمی معتقد است سیر پیشرفت این شبکه در دوران وزارت او در مقایسه با سال‌های پیشین بسیار قابل‌توجه‌تر بوده است.

این در حالی است که در اظهارنظری متفاوت‌تر، فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی در آذرماه سال گذشته در یک برنامه تلویزیونی از مهلت سه‌هفته‌ای این شورا به وزیر ارتباطات برای ارائه طرح تکمیل شبکه ملی اطلاعات خبر داده بود. به عقیده فیروزآبادی، امار ۸۰ درصدی تکمیل این شبکه با آنچه در واقعیت اتفاق افتاده، فاصله دارد. به گفته او، عمده مشکلات این شبکه در حوزه‌هایی از جمله تعرفه، پیام‌رسان‌ها و موتور جستجو است.

از سوی دیگر، انتقادات رهبری به واردات بی‌رویه موبایل لوکس آمریکایی در حالی مطرح شده است که وزارت ارتباطات در تیرماه سال جاری و با بالا گرفتن اعتراضات به یک مصوبه جنجالی، ضمن مخالفت با ابلاغیه کارگروه نظارت و تخصیص ارز با موضوع تعیین سقف و ممنوعیت تخصیص ارز به گوشی‌های تلفن همراه بالاتر از ۳۰۰ یورو از وزیر صنعت، معدن و تجارت خواسته بود که جلوی اجرای این طرح گرفته شود.

 
کد خبر: ۱۰۷۹
۰۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۳
save
email
اشتراک گذاری :
ارسال نظر
captcha