۴۸۰۰۲۶_۱۳۲
به گزارش تهران پرس، حجت الاسلام محمدجواد مهری رئیس دفتر شورای نگهبان استان قم در نشست بصیرتی به مناسبت دهه بصیرت در سالن کنفرانس خبرگزاری رسا گفت: امروز نظام اسلامی درگیر جنگ روایت هاست و در این جنگ پیروز میدان کسی است که بهترین روایت ها را دارد.

 

وی با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در دیدار پرستاران و خانواده شهدای سلامت گفت: رهبر انقلاب بر اهمیت روایت حقایق انقلاب با جملات «اگر شما حقایق جامعه‌ خودتان و کشور خودتان و انقلابتان را روایت نکنید دشمن روایت می‌کند... هرجور دلش می‌خواهد. توجیه می‌کند، دروغ می‌گوید، ۱۸۰ درجه با این خلاف واقع، جای ظالم و مظلوم را عوض می‌کند» تأکید کرد؛ این فرمایشات آقا در واقع اشاره به جنگ روایت‌هاست و این تلنگری به ‌همه دلسوزان نظام است. و برای همه ما هشداردهنده و مسئولیت‌آفرین. به‌ویژه آن که حضرت آقا راه مقابله باجنگ روایت‌ها را جهاد تبیین دانسته و الگوی آن را به‌زیبایی هرچه تمام‌تر، زینب کبری(س) معرفی کردند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه افزود: فرمایشات آقا ناظر بر همان چیزی است که در کتاب «جنگ‌های شبکه‌ای» که ۲۰ سال پیش اندیشکده رند منتشر کرد: «در جنگ‌های فردا برنده کسی نیست که بزرگترین بمب‌ها را دارد، کسی پیروز است که بهترین روایت را دارد». همچنین در سند استراتژی پنتاگون که در سال ۲۰۱۲ نیز تنظیم شده، به جنگ «ایده‌ها» و «روایت‌ها» در عصر بی‌نظمی حاصل از اینترنت، اشاره شده است.

امروز نظام اسلامی درگیر جنگ روایت هاست

استاد و پژوهشگر حوزه تاریخ گفت: در جنگ روایت‌ها اصل و متن واقعه تحریف نمی‌شود، بلکه تحلیل و روایتی وارونه از آن ارائه می‌شود. جای جلّاد و شهید عوض می‌شود و حق به صورت باطل جلوه داده می‌شود و باطل بر مسند حق می‌نشیند. در جنگ روایت ها ظالم مظلوم و مظلوم ظالم جلوه داده می شود. دشمن در جنگ روایت ها افکار عمومی را تسخیر می کند، و به دنبال تزریق ناامیدی در مردم و جدا کردن آنان از آداب و رسوم ملی و مذهبی است. در جنگ روایت  ها واقعیت ها تحریف می شود تا مردم خیانت های قبل از انقلاب و دستاوردهای نظام اسلامی را نبینند؛ جریان غالب و پیروز در جنگ روایت ها، جریانی است که بتواند «روایت بسازد»، «کنترل روایت» را به دست بگیرد و روایت خود را تثبیت کند.

 

حجت الاسلام والمسلمین مهری اظهار داشت: فعالان عرصه رسانه باید جنگ روایت ها را جدی بگیرند چرا که در کنار همه تحریم ها و درگیری ها در منطقه، نظام اسلامی ما امروز درگیر جنگ روایت هاست.

 

وی گفت: چند نمونه را در تاریخ عرض کنم مخصوصاً این ایام هم که متعلق به صدیقه طاهره(س) است.آنچه بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص) منجر به شکل‌گیری جریان سقیفه و تغییر جریان حاکمیّت اسلامی و انحراف از مسیر بعثت نبی مکرم اسلام(ص) در طول تاریخ جامعه اسلامی شد، فراموشی واقعه غدیر و بیانات پیامبر(ص) نبود! بلکه روایتی از غدیر بود که «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» را جوری دیگر تفسیرنمودند و ولایت را از معنای تام آن که از محبّت و مودّت تا حکومت و ولاء سیاسی بود، به دوستی و محبّت تقلیل ‌دادند و همین تفسیر، زمینه را برای تحریف اصل غدیر فراهم کرد، لذا بعد از تحریف و تفسیر وارونه از سخن پیامبر (ص) به جنگ غدیر رفتند و این اتفاقی بود که با یک عملیات روانی حساب‌شده و دقیق فراهم شد. وقتی جنگ به عرصه روایت و برداشت از سیره پیامبر(ص) و واقعه غدیر کشیده شد، قلب ماهیّت غدیر ممکن شد، و این همان چیزی است که از آن می‌توان به «جنگ روایت‌ها» تعبیر کرد. پس از آن بود که با انحراف جریان حاکمیت، تحریف روایات نبوی(ص) و حذف تدریجی اصل واقعه غدیر نیز ممکن شد. و این درسی است برای ما در افق تاریخ اسلام برای جلوگیری از تحریف انقلاب بعثت گونه امام خمینی(ره).

 

این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید به اینکه نمونه های فراوانی از وارونه سازی حقائق در طول تاریخ به خصوص تاریخ انقلاب وجود دارد گفت: اگر قصه تسخیر لانه جاسوسی، قصه عزل آقای منتظری و قائم مقام رهبری و ارتباط بیت ایشان با منافقین، قصه اعدام های دهه ۶۰، قصه فتنه های ۷۸، ۸۸، و ۹۶ و ارتباط برخی از افراد با این فتنه ها دقیق و به موقع و بدون ملاحظات و شفاف روایت می شد، امروز این اتفاقات تحریف و مخدوش نبود و نسل جوان ما واقعیات را می دانستند و خائنین به نظام و مردم را می شناختند.

 

وی سپس افزود: اگر در جنگ روایت ها، به موقع و دقیق، بدون ملاحظه این و آن، خوب روایت نکنیم، دشمنان وارونه و دروغ روایت می کنند و افکار عمومی را باخود همراه می کنند.

 

امروز نظام اسلامی درگیر جنگ روایت هاست

رئیس دفتر شورای نگهبان در قم در بخش دوم سخنان خود با اشاره به نقشه های دشمن در فروپاشی جمهوری اسلامی افزود: الکساندر دومارانش رئیس اسبق سازمان امنیت فرانسه گفته است «برای مقابله با انقلاب اسلامی باید اساس کار را بر فروپاشی عقیدتی، روحی، اخلاقی و جسمی رقیب قرارداد. برای این منظورباید از روشنفکران به اصطلاح جنتلمن و مترجمان زبده استفاده کرد یعنی جریان های فکری زاویه دار با اسلام وانقلاب. و دوم از قاچاقچیان مواد مخدر که با توزیع مجانی وارزان مواد مخدر، ایران را با انحطاط اخلاقی و جسمی مواجه کنند».

 

یعنی از دیدگاه الکساندر دومارانش، فروپاشی ایدئولوژیک، مقدمه سقوط فیزیکال یک نظام است. یا اینکه می بینیم سگال مدیر تحقیقات استراتژیک لندن میگوید: «غرب بایستی دشمنانش را شبیه خود کند (طرح آلوده سازی وشبیه سازی)؛ در نگاه و بینش، در رفتار و کردار، در اقدام و عمل؛ و دوم با ترویج توریسم و زنان هرزه و تکنولوژی اطلاعاتی». یا اینکه نتانیاهومی گوید: آمریکا باید با تلویزیون به ایران حمله کند.

 

بنابر این امروز دشمن با تمام قدرت و توان به جنگ انقلاب آمده و برای براندازی انقلاب تلاش میکند. با طرح شبیه سازی، طرح فروپاشی ایدئولوژی جمهوری اسلامی، طرح سقوط فیزیکال نظام به دنبال انحطاط اخلاقی و جسمی ملت ایران است. یک روز با هشتگ برقص تا برقصیم، روز دیگر با هشتگ چهارشنبه های سفید،روز دیگر با هشتگ دختران انقلاب که فلان جا بایستند روسری ها را درآورند و سرچوب کنند و در فضای مجازی بگذارند. با راه اندازی بیش از دهها هزارکانال ماهواره ای(شبکه ماهواره ای، فضای مجازی و اینترنت، سینما و فیلم سازی، انمیشن و پویا نمایی ،بازی های کامپیوتری) و صدها پایگاه رادیو و تلویزیونی، انبوهی از کانال های اینترنتی، میلیون ها مجله و کتاب به دهها زبان زنده دنیا بر علیه جمهوری اسلامی، برای تضعیف اعتقادات و باورها؛ ترویج فساد و فحشا؛ فروپاشی خانواده ها و هویت زدایی به جنگ نظام اسلامی آمده اند.

 

این نویسنده و پژوهشگر حوزه تاریخ و اندیشه سیاسی اسلام اظهار داشت: جریان تحریف با ابزار جنگ روایت و با بهره برداری وسیع از شبکه‌های بین المللی در عرصه فکری و ذهنی برای تصاحب افکار عمومی و تحمیل القائات، تولید محتوای رسانه‌ای می‌کند و به این ترتیب با روایت جعلی و دروغین، اما باورپذیر برای خود تولید قدرت میکند. و عناصر درونی قدرت نظام اسلامی(یعنی اسلام، مردم و ولایت فقیه) را نشانه گرفته است؛ همان سه عنصر درونی قدرت نظام اسلامی که در واقع علل موجده انقلاب و امروز علل مبقیه نظام اسلامی است و نظام توانسته به وسیله این سه مولفه قدرت در ۴۰ سال گذشته از تمامی گردنه‌ها و عقبه‌های صعب العبور با موفقیت عبور کند.

 

امروز نظام اسلامی درگیر جنگ روایت هاست

حجت الاسلام والمسلمین مهری گفت: دشمن برای مقابله با اولین قدرت درونی نظام یعنی اسلام. میگوید، باید یک اسلام بدلی درست و معرفی کنیم. آقای ریچارد ان هاس رئیس شورای روابط خارجی آمریکا و نویسنده کتاب جنگ سی ساله جدید ،در سال ۲۰۰۱ میگوید: ما باید جهان اسلام را بین دو اسلام مخیر کنیم یا اسلام لیبرال که همسو با منافع ماست و برای ما ضرری ندارد یا اسلام از جنس القاعده ( آن زمان هنوز داعش وجبهه النصره ، این ها نبود) که اگر این اسلام القاعده را سرکوب کنیم، برای ما دست هم می زنند و می گویند خدا خیرتان بدهد. مخیر کردن جهان اسلام، بین دو اسلام به چه دلیل بود؟ از ترس اسلام ناب. اسلام ناب که انقلاب بر این مبنا شکل گرفت و امام در یکسال آخر حیات شان، مرتب روی واژه اسلام ناب از یک طرف تکیه داشتند و از طرف دیگر نسبت به اسلام آمریکایی هشدار می دادند. کلمه اسلام امریکایی ۱۸ بار و کلمه اسلام ناب ۳۱ بار توسط امام بیان و در صحیفه نور ثبت شده است. حال چه فرق است بین اسلام ناب که امام بر آن تأکید دارند و اسلام بدلی که آنها مطرح می کنند. اسلام ناب، مرز دارد، جهاد و شهادت دارد، مقاومت و مبارزه دارد، حلال و حرام، محرم و نامحرم دارد، فریاد در مقابل رانت و کاخ نشینی دارد، فریاد در مقابل استضعاف، استعمار، استکبار، استثمار دارد. هم رحمانیت دارد و هم خشم مقدس. هم (رحماء بینهم) دارد، هم (اشداء علی الکفار) دارد. ولی اسلام بدلی که از آن تعبیر به اسلام امریکایی و اسلام لیبرال می کنند و بعضا اسلام رحمانی، اسلام ابوسفیان است. اسلامی است که مرز ندارد. محرم و نامحرم، حلال و حرام خدا ندارد، اسلام خنثی و بی تفاوت، اسلام رانت، اسلام زر و زور و ثروت و...

 

این حرکتی است که آنها شروع کرده اند که یک اسلام بدلی را ایجاد و تقویت کنند. یا با نام اسلام لیبرال، یا اسلام رحمانی، یا اسلام خشن و ... که اسلام ناب که فکر امام بود، دچار خدشه کنند.

 

امروز نظام اسلامی درگیر جنگ روایت هاست

حجت الاسلام والمسلمین مهری با اشاره به نقشه دشمن برای مقابله با دومین قدرت درونی نظام یعنی مردم افزود: دشمن با فشار اقتصادی از طریق تحریم ها، و ضعف مدیران ترسو و ناکارآمد، می خواهد یک نارضایتی عمومی به وجود آورد و مردم را از ادامه راه و هدف شان نا امید و خسته کند که بگویند آقا اسلام ناکارآمد است و نخواستیم. اولین چیزی که امروز دشمن به شدت القاء می کند این است که دین جوابگوی زندگی مردم نیست، اگر زندگی ایده آل و بدون دردسر میخواهید، دین نباید در عرصه زندگی اجتماعی وارد شود یعنی همان سکولاریسم. متاسفانه بعضی مواقع حتی از زبان داخلی ها هم شنیده میشود که میگویند دین نه تنها نجاتبخش نیست، بلکه افیون است،رکود است. لذا غرب دین را کنار گذاشتند پیشرفت کردند. عرض میکنم در عنصر سوم بحث ولایت فقیه؛ اگر دولتمردان ما در آن ۸ سال و قبل از آن هم گوش می دادند و منویات رهبری را عملیاتی و اجرایی می کردند، مدیران جهادی و انقلابی را در رأس قرار می دادند و به اقتصاد مقاومتی توجه می شد، امروز وضع ما این نبود. امروز در عرصه اقتصادی؛ چالش های زیادی داریم. این عرصه از مهمترین عرصه هاست. به هرحال نان مردم، اقتصاد مردم،کار مردم و همه اینها در آنجاست. دل سپردن به امریکایی ها و گره زدن زلف اقتصاد به بعضی از معادلات مثل برجام در ۸ سال گذشته خطایی بزرگ بود. سال ها وقت این کشور و مدیریت این کشور مصروف این موضوع شد. گفتند با برجام، تحریم ها برداشته می شود، پول ها می آید. برویم با کدخدا کار را تمام کنیم. رهبری فرمودند بروید مذاکره کنید اما من به اینها اعتماد ندارم. خوش بین نیستم به مذاکره، چقدر رهبری فرمودند اقتصاد مقاومتی. طرحی که به لحاظ علمی و عملیاتی مورد تأیید دانشمندان عرصه اقتصادی است. گوش نکردند. امروز در عرصه مدیریتی هم چالش هایی داریم. رهبری فرمودند مدیران جهادی با روحیه انقلابی و عمل انقلابی. این را ما کم داریم. آنجا که داریم موفقیم، آنجا که نداریم مشکل داریم.الان چالش مدیریتی داریم. اما چالش مردمی نداریم، چه در زمان امام راحل و چه بعد از ایشان. مردم در تراز انقلاب جلو می روند. شرایط در بُعد بین المللی و عمق استراتژیک، عالی است، اما در شرایط داخلی مشکل داریم. امیدواریم با روی کارآمدن دولت سیزدهم با دقت در انتخاب مدیران و کارگزاران بتوانیم چالش مدیریتی را حل کنیم. با مدیران جهادی و انقلابی. البته کار خیلی سختی است.

 

حجت الاسلام والمسلمین مهری با اشاره به نقش ولایت فقیه و رهبری  به عنوان عنصر سوم درونی قدرت  نظام جمهوری اسلامی گفت: دشمن در جنگ روایت ها به دنبال ضربه زدن به ولایت فقیه است چرا که در این ۴۰ سال هر جایی که مدیریت و فرماندهی این مرد الهی یعنی ولایت فقیه مورد توجه قرار گرفت و به حرف های او عمل شد، جمهوری اسلامی موفق بود، لذا می گویند باید ولایت فقیه را زد. درست هم فهمیدند. من چند تا نمونه را عرض کنم.

 

وی به عنوان نمونه اول اظهار داشت: در عرصه دفاعی (هوایی، دریایی، زمینی) است. امروز در این عرصه، منطقه در کنترل ماست. اراده دفاعی ما بر اراده استکباری امریکا غالب است و این شعار نیست. این واقعیت است. سالهای اول انقلاب با شروع جنگ، ما هیچ نداشتیم،حتی سیم خاردار؛ و باید وارد می کردیم. رهبری در ۵ اسفند ۱۳۸۳ در جمع مهندسین این را مطرح کرد: ما باید سیم خاردار را از یک کشور خارجی می خریدیم، این محموله هم باید از شوروی آن روز عبور می کرد. چون پشتیبان عراق بودند، اجازه عبور نمی دادند، که نه بمب بود، نه اتم بود، نه توپ، نه تانک. سیم خاردار بود، لذا با قیمت دو سه برابر از قاچاقچیان می خریدند با قیمت بالا وارد می کردند. اما امروز موشک های دوربرد با بردهای ۷۰۰ کیلومتر مواضع داعش در دیرالزور سوریه را هدف قرار می دهد. امروز دعوا سر سیم خاردار نیست، بلکه دعوا سر موشک های بالستیک و امثالهم است، آن هم موشک با برد ۲هزار کیلومتر و ۳هزار کیلومتر. در زمینه ضد زره، جزء ده کشور سطح اول دنیا هستیم. در زمینه غنی سازی اورانیوم جزء ده، یازده کشور دنیا هستیم. این فناوری بومی هم هست. امروز بعضی ها مقایسه می کنند با دیگر کشورها و حال آنکه این غیرمنطقی است. باید با قبل از انقلاب مقایسه کرد. بعضی ها چین را به رخ ما می کشند. چین در ده سال اول انقلاب، تمام امکانات را از شوروی آن روز گرفت. آن روزی که هنوز میانشان به هم نخورده بود، اما در هیچ سالی از سال ها، هیچ قدرت دارای دانش و صنعت به ما کمک نکرد. هر کار کردیم،خودمان کردیم. خوب این موفقیت از کجا به دست آمد؟ با روحیه جهادی و انقلابی، وکارگزاران بی ادعایی همچون حسن تهرانی مقدم و مدیریت و فرماندهی مردی الهی بنام ولی فقیه.

 

حجت الاسلام والمسلمین مهری با بیان اینکه نمونه دوم در عرصه سیاسی است، ابراز کرد: امروز غربی ها به صراحت می گویند بدون ایران در منطقه نمی شود، تصمیم گیری کرد. امروز قدرت اول منطقه در همراه کردن مردم مسلمان و مستضعف هستیم. توان سازماندهی اجتماعی مردم لبنان، یمن، سوریه، عراق و بحرین و دیگر بلاد نمونه های آن است. امروز نیروهای ما در سوریه هم مرز اسرائیلی ها قرار گرفته اند. در سفر آقای ولایتی به مسکو برای رساندن پیام رهبری، ۲۰تیر ۹۷ ، همزمان نتانیاهو به مسکو می رود و به پوتین می گوید ما با اسد کاری نداریم، ما اسد را دربست قبول داریم، فقط اینها یعنی ایرانی ها ۴۰ کیلومتر از ما فاصله بگیرند و حال آنکه اصلا جنگ برای حذف اسد بود. خوب این موفقیت از کجا به دست آمد؟ با روحیه جهادی و انقلابی، و مدیریت ولی فقیه.

 

وی نمونه سوم را عرصه امنیتی دانست و افزود: امروز اگر در دنیا بگردید هیچ کشوری را امن تر از ایران نمی توانید پیدا کنید. البته در این زمینه خون دلها خورده شده و الان هم خورده می شود. یک نمونه من عرض کنم در شمال غرب کشور، ارتفاعات قندیل در شمال غرب کشور، از سال های اول انقلاب، دست ضدانقلاب بوده و حتی قبل از انقلاب هم حکومت مرکزی بر این ارتفاعات حاکم نبوده است. فرزندان این ملت الان بر این ارتفاعات مسلطند. حالا گرفتن این ارتفاعات یک بحث است، پشتیبانی کردن از این ارتفاعات مانند آب و برق و امکانات بردن برای اینکه نیرو مستقر باشد بحثی دیگر است. ارتفاعات قندیل دارای چند رشته کوه بالای سه هزار متری با صخره ها و دره های سخت گذر است. بخشی از این کوهستان در شهر پیرانشهر واقع شده است. این منطقه محل استقرار عناصر گروه تروریستی پ ک گ است. این گروه عمده فعالیت خود را به مبارزه با دولت ترکیه اختصاص داده است. اما به منظور گریز از وجهه تروریستی و هدف قرار گرفتن از سوی غرب، نیروهای خود را در قالب احزاب جدیدی میان شاخه های ایران، ترکیه، سوریه، عراق تقسیم میکند. پژاک از شاخه های این گروه است که در سال ۸۳ تأسیس و با ایران مبارزه می کند، زیرشاخه حزب کارگران کردستان ترکیه است. ما امروز بر این ارتفاعات مسلطیم.

 

حجت الاسلام والمسلمین مهری تأکید کرد: امروز وضعیت کنونی ما شبیه ساعات پایانی جنگ صفین است، مالک در آستانه پیروزی قرار گرفته بود و معاویه قصد فرار داشت عمروعاص گفت کاری میکنم که سپاه علی دیگر نجنگد و شمشیرها را غلاف کند و آن اینکه قرآن را حکم قرار داده و باب مذاکره باز شد. سپاه علی(ع) به سه دلیل پیشنهاد مذاکره را پذیرفت و آن شد که مسیر تاریخ عوض شد. ۱٫ خسته از جنگ و ناامید نسبت به آینده ۲٫ عدم تبعیت از ولی خدا و گوش نکردن به منویات او ۳٫ فراموش نمودن امدادهای غیبی الهی. امروز اگر می خواهیم در جنگ روایت ها پیروز و سربلند در بیاییم، ما چهار وظیفه و تکلیف داریم: یکی اینکه؛ باید کسب روحیه کنیم و به دیگران هم روحیه بدهیم. دوم؛ امدادهای غیبی الهی را فراموش نکنیم، آیا در این ۴۰ سال با این همه مشکلات از اول انقلاب، ترورها ،حادثه طبس، شورش های خیابانی، ۸ سال جنگ، بحث قائم مقامی، دو فتنه بزرگ ۷۸ و ۸۸؛ اگر کمک و امداد الهی نبود، میتوانستیم از این ها به سلامت و سر بلندی عبور کنیم و روی پای خود بایستیم. سوم؛ بصیرت و تبعیت بی چون و چرا از منویات ولی امر و امام جامعه. امروز تنها کسی که دنیا را میشناسد، راه را میشناسد، راه خیر و شر و صلاح را تشخیص میدهد، آیت الله العظمی امام خامنه ای«مدظله العالی» است، مراقب باشیم، ببینید علم  دست کیست، مراقب علمدار باشید اگر علمدار آسیب ببیند، علم بیافتد؛ آن موقع که علم و علمدار نباشد دیگر همه چیز ما رفته؛ دین، هویت، ناموس و شرف، کشور و ... چهارم؛ انقلابی فکر کنیم، انقلابی بمانیم وانقلابی عمل کنیم. ودر مقابل جریان غیرانقلابی بایستیم با شجاعت و شهامت.

 

وی در پایان با استناد به آیه ان تصبروا و تتقوا لایضرکم کیدهم شیئا (سوره آل عمران/ ۱۲۰)، اظهار داشت: این چهار وظیفه عملی نمی شود و به دست نمی آید مگر با دو عنصر صبر و تقوا.

کد خبر: ۱۵۷۹۲
۱۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۸
save
email
اشتراک گذاری :
ارسال نظر
captcha