انتخابات+ریاست+جمهوری+۱۴۰۰,انتخابات+۱۴۰۰,
به گزارش تهران پرس، بیژن مقدم در یادداشتی نوشت:

 

انتخابات ریاست جمهوری برای مردم و نامزدهایی که خود را در معرض انتخاب مردم قرار می‌دهند آزمونی سرنوشت‌ساز است.

برای مردم از دو جهت

۱- حضور پرنشاط و میزان مشارکت مردم

۲- از جهت انتخاب درست و سپردن سکان اداره قوه مجریه به دست شایسته ترین فرد

 

آزمون نامزدها را باید از میزان نقش‌آفرینی آن‌ها در ایجاد فضای مشارکتی و پرهیز از وعده‌های دروغین و تخریب‌ها، اثبات خود و ارائه برنامه در مناظره‌ها و گفتگو‌ها و در نهایت احترام به رای مردم و نشان دادن فرهنگ دینی در ناکامی و یا موفقیت در جلب رأی مردم به دست آورد.

 

در مرحله اول، بسیاری از نامزدها برنده این میدان بودند آن‌ها خود را به مردم عرضه کردند بعضی صریح و بعضی تلویحی آمادگی خود را برای حضور در عرصه رقابت‌ها اعلام نمودند.

بدیهی بود همه باید منتظر نتیجه بررسی صلاحیت‌ها در شورای نگهبان می‌ماندند.

 

برای بسیاری نتایج اعلامی با سوالاتی همراه بود و هنوز هم هست اما قاعدتاً باید از این مرحله عبور کرد و چشم‌ها و ذهن‌ها را به صندوق‌های رای ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ معطوف ساخت و به این فکر کرد که چگونه می‌توان مشارکت بیش‌تری را رقم زد.

 

آزمون بزرگ این مرحله نحوه‌ مواجهه‌ی نامزدها با رای و نظر شورای نگهبان بود. خوشبختانه بسیاری از نامزدها برنده این میدان بودند. هرچند اسامی آن‌ها را در میان نامزدهای نهایی نیابیم.

واکنش نامزدهاو شخصیت‌هایی نظیر علی لاریجانی، عزت‌الله‌ضرغامی و ... ستودنی بود. این که آن‌ها از تصمیم شورای نگهبان درباره خود ناخرسند باشند طبیعی است اما آنان نشان دادند در جایی که منافع فردی در مقابل مصلحت عمومی و کلیت نظام مطرح است دومی را ترجیح می‌دهند.

 

چه بسا ستایش رهبر معظم انقلاب از این جهت متوجه این دست از نامزدها شد و برخورد نجیبانه آن‌ها را ستودند. به ویژه آنکه نه با قهر که با منطقی اصولی مردم را به مشارکت در انتخابات فراخواندند.

 

از سوی دیگر بازندگان این صحنه نامزدهایی بودند که اعلام کردند اگر ما باشیم همه چیز خوب است و اگر ما نباشیم نه خود در انتخابات شرکت می‌کنیم و نمی‌گذاریم مردم هم شرکت کنند.

بخشی از این جریان هم کسانی هستند که به بهانه اعلام اسامی نهایی اعلام کردند ما نامزدی برای معرفی نداریم در حالی که پیش از این نیز آن‌ها نامزد رای‌آوری نداشتند. نه جهانگیری و نه پزشکیان بر اساس برآوردها چنین ظرفیتی نداشته و شورای نگهبان صرفاً بهانه آن‌ها را جور کرد.

 

اما آزمون نامزدهای تایید صلاحیت‌شده

 

۱- آزمون پرهیز از وعده‌های ناشدنی و رویاهای خیال‌پردازانه

نامزدها باید بدانند که مردم با «وعده‌های بلاعمل» آن‌ها همان خواهند کرد که امروز با جناب آقای حسن روحانی می‌کنند.

آقایان بدانند رای مردم خریدنی نیست. باید به مردم بگویید با کدام تیم و با چه برنامه‌ای و در چه مدت زمانی مشکلاتشان را برطرف یا کاهش می‌دهید.

 

۲- اخلاق در مناظره‌ها و رقابت‌ها

انتخابات ۲۸ خرداد پایان می‌پذیرد آنچه می‌ماند سخنان، رفتار و کردار کسانی است که قرار است مردم به آن‌ها اقتدا کنند و به ریاست جمهور مردم برگزینند.

مناظره‌ها نباید به صحنه افشاگری و بگم‌بگم‌های مطرود و منفور تبدیل شود. نقد دیدگاه‌ها و برنامه‌های سایر کاندیداها توسط نامزدها امری پسندیده است و به مردم قدرت انتخاب می‌دهد.

باید در قبال رقبا انصاف و اخلاق را رعایت کرد.

 

۳- استراتژی موفقیت

کاندیداهایی که خود را در جبهه انقلاب تعریف می‌کنند باید استراتژی موفقیت جبهه‌ای بر تلاش‌های فردی را مورد توجه قرار دهند و مراقب باشند با سایش‌های ارادی و غیرارادی به تضعیف جبهه و کوچ آرا کمک نکنند. و خواسته و ناخواسته سکوی پرتاب رقیب واقعی نشوند.

توجه به این نکته ضروری است همه چیز آن گونه که ما می‌خواهیم و دوست داریم و امروز آن را قطعی می‌دانیم پیش نمی‌رود.

 

انتهای پیام/الف
کد خبر: ۷۵۴۶
۱۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۸
save
email
اشتراک گذاری :
ارسال نظر
captcha